Elke zag het levenslicht op 4 december 1986 in de “Pallieterstad” Lier. Ten huize Taelman werd Elke nooit aan haar lot overgelaten, haar ouders en 5 jaar oudere zus Kim zorgden daar wel voor!

Ze doet zoveel dingen graag waardoor ze van verschillende dingen heeft kunnen proeven o.a. fotoshoots , missverkiezingen enz …

Elke is zeer sportief opgevoed. Toen ze klein was begon ze met volleybal, tennis, dansen en paardrijden.

Op dit moment speelt ze nog zeer actief volleybal bij volleybalclub Smash Lier en ook op de tennistornooien is Elke niet meer weg te slaan !

Grote ambities, ongeremde dromen...

Rond haar 18de ontmoet Elke Taelman, geboren in Lier op 4 december 1986, zangcoach Wilfried Van Beveren die haar ervan overtuigd dat ze zeker iets moet doen met haar mooie stem. Ze voegt de daad bij het woord en in 2012 wint ze de “Muziekklas” bij Radio 2.Het harde werken loont en Elke brengt een aantal succesvolle singles op de markt. Denk maar aan “Je bent zo anders”, “Dat hemels gevoel”, “Bel, bel, bel”…..

Toch is er iets waar ze al jaren van droomt. Ze wil dolgraag een Engelse song maken in het country-pop genre. Samen met Jo Cassiers werkt ze aan een aantal nieuwe nummers. En ze spreekt Brigitte Devos aan die meteen enthousiast is over de nieuwe songs en samen met haar aan een nieuwe weg begint te timmeren…

Jo Cassiers : “Elke is een intelligente dame die weet wat ze wil, en eens haar keuzes gemaakt zijn, gaat ze er keihard voor. Ze gelooft wat ze doet en dat maakt haar credible. Country met een pop inslag of pop met een Country toets , dat is wat ze me kwam vragen toen ik haar voor het eerst ontmoette. En zo geschiedde , en mijn gevoel … dat als alles op zijn plaats valt , er wel een mogelijke hit inzit”

Brigitte Devos : “Ik ken Elke al jaren en ik vind haar een fantastische dame. Toen ze me aansprak om samen te werken voor haar nieuw project, was ik meteen overtuigd”.

Elke : ‘Eigenlijk ben ik ooit begonnen met country songs te zingen. Dus dit is voor mij thuiskomen. Ik hou nog steeds van het Vlaamse lied en ik zal dat ook met plezier blijven zingen. Maar mijn hart ligt bij de country-pop stijl, en de tijd is gekomen om dit nu met de wereld te delen. Het is voor mij een eer om te mogen samenwerken met een van de meest fantastische gitaristen/songwriters in België.

Ik ben ook heel gelukkig met Brigitte Devos als mijn manager. Ze gaat door het vuur voor haar artiesten. Ze is niet alleen een harde werker maar ook een fijne vriendin. Ik vertrouw haar voor honderd procent’.

Hoopvol en vol energie de toekomst tegemoet!